fbpx
Puolukka-juustoleipägaletti kinuskikastikkeella

Vinkki:

Sopiva syysherkku itsepoimituista puolukoista. Tee kinuskikastike itse tai käytä kaupan valmista.

Puolukka-juustoleipägalette kinuskikastikkeella

Valmistusaika: 50 min (+taikinan vetäytyminen 1h) /
Vaikeusaste: Keskivaikea

Tarvitset:

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 kananmuna

Täyte:
2 dl kuohukermaa
2 dl fariinisokeria (tai muuta tummaa sokeria,
esim. kookossokeria)
3 dl puolukoita
3 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
150 g juustoleipää

Valmistus:

Valmista ensin pohja. Nypi sekaisin voi, vehnä ja ruisjauhot, sokeri ja leivinjauhe. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kelmuun käärittynä jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.

Keitä kinuskikastike. Kaada kattilaan kuohukerma ja fariinisokeri. Keitä hiljalleen noin 15-20 minuuttia eli kunnes kastikkeen rakenne paksuuntuu.

Sekoita jäisten puolukoiden sekaan sokeri ja perunajauhot. Jos käytät tuoreita puolukoita, ½ rkl perunajauhoja riittää.

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Kaulitse taikina leivinpaperille noin 30 cm ympyräksi. Käytä apuna ruisjauhoja tai vehnäjauhoja. Lusikoi taikinan päälle noin puolet jäähtyneestä kinuskikastikkeesta. Jätä reunoille 3-5 cm kääntövaraa, jolle täytettä ei tule. Laita kinuskikastikkeen päälle puolukat, joihin on sekoitettu sokeri ja perunajauho. Kuutioi juustoleipä ja laita kuutiot puolukoiden päälle. Käännä piirakan reunat kohti kesku
staa.

Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia eli kunnes reunat ovat saaneet selvästi väriä ja juustoleipä on kauniisti paahtunut.

Tarjoa lopun kinuskikastikkeen kanssa.