Vinkki:
Katso koko juhlamenu!

Poro-punajuurikäristys juustoleivällä

Valmistusaika: 2 h /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

4-6 hengelle

500 g poronkäristyslihaa
500 g raakoja punajuuria
noin 3 rkl öljyä
½ dl vettä
suolaa
hieman mustapippuria
250 g juustoleipää kuutioina

lisäksi
suolakurkkua
perunamuusia

Valmistus:

Ruskista liha kuumassa padassa pienessä määrässä öljyä. Ruskistamalla lihan osissa saat parhaan lopputuloksen. Lisää pataan vesi ja hauduta kannen alla pienellä lämmöllä noin 1 ½ tuntia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja lohko punajuuret. Sivele päälle hieman öljyä ja mausta kevyesti suolalla. Paahda uunissa 20–30 minuuttia eli kunnes punajuuret ovat kypsiä, ja ne ovat saaneet paahteista pintaa.

Sekoita punajuuret poronkäristykseen. Voit sekoittaa myös osan juustoleivästä käristyksen sekaan. Nosta loput juustoleivästä käristyksen päälle. Tarjoile perunamuusin ja suolakurkkujen kanssa.