fbpx

Vinkki:
Valitse juustoleipä-juuressalaatin jälkiruuaksi raikkaita viileitä makuja, esimerkiksi vaniljajäätelöä ja marjoja.

Lämmin juustoleipä-juuressalaatti

Valmistusaika: 30 min /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

150 g Haapalan maalaisjuustoleipää tai Erätuli-juustoleipää kuutioina
2 punajuurta
2 porkkanaa
salaatinlehtiä
oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl juoksevaa hunajaa
2 rkl paahdettuja auringonkukansiemeniä
basilikanlehtiä
suolaa
mustapippuria

Valmistus:

Kuori juurekset. Suikaloi porkkanat ja viipaloi punajuuret. Kuumenna öljy pannulla ja paista punajuuria keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

Lisää balsamietikka ja hunaja. Kuumenna ja mausta punajuuret suolalla ja mustapippurilla. Kääri punajuuret alumiinifolioon.

Huuhtaise pannu, lisää sille tilkka oliiviöljyä ja paista porkkanat kypsiksi. Kuutioi juustoleipä ja lämmitä kuutiot pannulla. Levitä revitty salaatti laakealle lautaselle. Lisää päälle lämpimät juurekset ja juustoleipäkuutiot. Koristele paahdetuilla siemenillä ja basilikanlehdillä.