fbpx

Vinkki:

Suolainen herkku kevään ja kesän juhliin!

Kinkku-juustoleipäkakku

Valmistusaika: 45 min /
Vaikeusaste: Melko helppo

Tarvitset:

Pohja:
1 kokonainen Haapalan maalaisjuustoleipä tai Erätuli-juustoleipä (500 g)

Täyte:
150 g palvikinkkua
4 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
400 g aurinkokuivatun tomaatin makuista tuorejuustoa
2 punaista paprikaa
purjoa
2 rkl vahvaa sinappia
mustapippuria
0,5 dl vettä

Valmistus:

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Pilko kinkku, paprikat ja purjo hienoksi silpuksi.

Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää seokseen pilkotut ainekset sekä sinappi ja mustapippuri.

Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivatevesi ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteeseen. Asettele Haapalan juustoleipä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Lusikoi täyte juustoleivän päälle tasaiseksi kerrokseksi. Hyydytä jääkaapissa vähintään 5 tuntia, mielellään yön yli. Siirrä hyytynyt kakku tarjoilualustalle ja koristele mielesi mukaan.

Resepti: Jenna Leinonen, With All My Love -blogi