Vinkki:
Kastikkeeksi sopii myös peruna-juustoleipäsalaatin sinappinen vinaigrette.

Kevätsalaatti

Valmistusaika: 15 min /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

4–6 hengelle

1 ruukku salaattia
250 g vihreää parsaa
kourallinen herneitä
250 g Haapalan maalaisjuustoleipää tai Erätuli-juustoleipää
tuoretta lehtipersiljaa
oliiviöljyä
vaaleaa balsamicoa
ripaus sormisuolaa

Valmistus:

Leikkaa parsoista puisevat kannat pois. Leikkaa myös päät pois ja säästä ne. Vuole kuorimaveitsellä parsoista pitkittäin suiroja. Kuutioi juustoleipä ja sulata tarvittaessa herneet.

Revi salaatti ja laita parsasuirot, juustokuutiot ja herneet salaatin päälle. Ripottele salaattiin myös persilja. Pieni määrä sormisuola viimeistelee salaatin. Kastikkeeksi sopii oliiviöljy sekä vaalea balsamico.

Resepti: Hannele Hyvärinen, Kokit ja Potit -blogista