Vinkki:
Nauti marenkien kera!

Juustoleipä-puolukkapaistos

Valmistusaika: 20 min /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

n. 4 hengelle

250 g juustoleipää
1 ½ dl puolukoita
2–3 rkl sokeria
2 piparia

lisäksi

jäisiä puolukoita
pieniä marenkeja (ks. vinkki)

Valmistus:

Kuutioi juustoleipä. Sekoita sulien puolukoiden joukkoon sokeri. Muussaa marjoja hieman. Annostele puolukkasurvos uuninkestäviin annosvuokiin. Lisää juustoleipäkuutiot. Jätä muutama juustokuutio lisättäväksi paistamisen jälkeen.  Murustele päälle puolikas pipari annosta kohden.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes juusto on hieman sulanut. Lisää lämpimän paistoksen päälle vielä muutama juustoleipäkuutio, jäisiä puolukoita sekä rapeaa marenkia. Tarjoa heti.

VINKKI! Voit käyttää valmiita marenkeja tai tehdä marengit itse. Vaahdota 1 kananmunan valkuainen puhtaassa kulhossa. Lisää ¾ dl sokeri vähitellen ja vatkaa voimakkaasti kunnes vaahto on kovaa. Pursota tai lusikoi marenkimassa pieniksi keoksi, paista 120 asteessa noin tunti tai kunnes marengit ovat täysin kuivia.