fbpx

Vinkki:

Tarjoa haaleana tai kylmänä salaatin kanssa.

Juustoleipä-kylmäsavuporopiirakka

Valmistusaika: 50 min /
Vaikeusaste: Helppo

Tarvitset:

Pohja:
2 dl vehnäjauhoa tai spelttijauhoa
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
ripaus suolaa
noin ½ dl maitorahkaa

Täyte:
1 iso salottisipuli tai ½ purjo (valkoinen osa)
1 rkl öljyä
100 g kylmäsavuporoa
150 g Haapalan maalaisjuustoleipää tai Erätuli-juustoleipää
2 dl kermaa
2 kananmunaa
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun:
pieniä salaatinlehtiä tai versoja

Valmistus:

Sekoita leivinjauhe ja suola vehnäjauhojen sekaan. Nypi voi ja jauhoseos ryynimäiseksi. Lisää maitorahka ja sekoita käsin nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Laita taikina kulhossa tai kelmussa noin puoleksi tunniksi jääkaappiin tekeytymään.

Kuori  ja hienonna sipuli ja kuullota sipulisilppua keskilämmöllä muutama minuutti. Hienonna kylmäsavuporo. Leikkaa leipäjuusto pieniksi kuutioiksi.

Sekoita kulhossa kerma ja kananmunat. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kuumenna uuni 180 asteeseen (kiertoilma). Jos et käytä kiertoilmaa, nosta lämpötilaa 20 astetta. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle (halkaisija noin 24 cm) ja reunoille. Laita pohjan täytteet pohjan päälle. Kaada kerma-munaseos päälle ja paista 30–40 minuuttia eli kunnes piirakka on kypsä.