Vinkki:
Katso koko juhlamenu!

Ahventa ja leipäjuustoa rapealla ruisleivällä

Valmistusaika: 45 min /
Vaikeusaste: Keskivaikea

Tarvitset:

6 hengelle

kalapullat
400 g vaaleaa kalaa jauhettuna (esim. ahventa)
1–2 tl sitruunankuorta
1 tl raastettua piparjuurta
1 1/2 dl kuohukermaa
1 valkuainen
noin ¾ tl suolaa

keitinliemi
8 dl vettä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 laakerinlehti
2 tl suolaa

lisäksi
100–150 g juustoleipää ohuina siivuina
ohutta ja rapeaa ruisnäkkileipää
mätiä, merilevämätiä tai tilliä

 

 

Valmistus:

Sekoita jauhetun kalan joukkoon raastettu sitruunankuori sekä piparjuuri. Lisää kerma samalla sekoittaen. Vatkaa valkuainen napakaksi vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja sekoita varovasti kalamassan joukkoon.

Tee kalamassasta käsin tai kahden lusikan avulla pieniä pullia laakean pannun pohjalle. Kiehuta liemeä kattilassa 5–10 minuuttia. Kaada kuuma liemi kalapullien päälle. Näin kaikki pullat kypsyvät yhtä aikaa. Anna pullien kypsyä kuumassa liemessä 5–8 minuuttia pullan koosta riippuen. Nosta pullat lautaselle, jossa on talouspaperia.

Leikkaa juustoleivästä ohuita viipaleita. Laita pienen näkkärin päälle juustoleipä ja nosta pulla juuston päälle. Tarvittaessa voit puolittaa pullat. Viimeistele mädillä, merilevämädillä tai tillillä.

Vinkki! Mikäli kalapullia jää, nosta ne vihersalaatin päälle juustoleipäkuutioiden kanssa.